FabrykaZUBR » Produkty » Prosoja Bona 38-12

PARAMETRY: 
białko ogólne – 36-39%
tłuszcz surowy – 11-14%
włókno surowe – 4-7%
wilgotność – 10,5-12,5%



ZASTOSOWANIE:
Prosoja Bona 38-12 może stanowić główne lub jedyne źródło białka sojowego w mieszankach paszowych dla drobiu i trzody chlewnej. Dzięki optymalnej zawartości naturalnie występującego oleju ogranicza konieczność dodawania tłuszczu w formie płynnej, poprawiając efektywność i wartość odżywczą paszy.

CECHY CHARAKTERYSTYCZNE PRODUKTU:
- unikatowość i naturalność: Prosoja Bona powstaje z pełnotłustych nasion soi, poddanych kondycjonowaniu, obróbce termicznej, ekspandowaniu i częściowemu tłoczeniu oleju. Taki proces zapewnia optymalną zawartość tłuszczu i wysoką wartość biologiczną białka. Brak chemicznych dodatków zapewnia naturalność produktu;
- wysoka strawność: zastosowanie Prosoi Bony w żywieniu zwierząt, dzięki indeksowi rozpuszczalności dyspersyjnej białka na poziomie ok. 24%, przekłada się na znakomite wyniki produkcyjne – lepsze przyrosty dobowe, niższe zużycie paszy, wyższą nieśność drobiu i mleczność u loch;
- wysoka wartość biologiczna białka: Prosoja Bona to uszlachetniony produkt o wysokiej wartości biologicznej białka, co zapewnia jego efektywne wykorzystanie. Niski poziom substancji antyżywieniowych, świadczy o wysokiej jakości surowca;
- idealna podstawa białkowa w paszy: optymalna zawartość białka i tłuszczu sprawia, że Prosoja Bona jest wygodna w stosowaniu i może być jedynym sojowym komponentem wysokobiałkowym w paszach dla drobiu i trzody chlewnej;
- źródło naturalnego tłuszczu: stosowanie Prosoi Bony w mieszankach paszowych pozwala znacząco ograniczyć dodatek płynnego oleju, co usprawnia proces mieszania i obniża koszt receptury;
- produkowany w Polsce: Prosoja Bona powstaje w polskiej fabryce, a większość używanych nasion pochodzi z krajowych upraw. Ze względu na ograniczoną dostępność surowca w Polsce, częściowo wspieramy się importem, jednocześnie od lat aktywnie promując rodzimą uprawę soi, by w przyszłości uniezależnić się od dostaw z zagranicy;
- wyjątkowo smakowity: naturalność oraz zawartość tłuszczu w Prosoi Bonie korzystnie wpływają na smak produktu, zwiększając jego atrakcyjność i pobranie paszy przez zwierzęta. 

GŁÓWNE ZALETY:
    • wyeliminowanie czynników antyżywieniowych przy zachowaniu najwyższej jakości białka, dzięki unikalnemu procesowi produkcji; stabilność i powtarzalność parametrów produktu;
    • naturalnie związany olej stanowi źródło energii i redukuje potrzebę dodawania tłuszczu do paszy;
    • proces produkcji bez użycia substancji chemicznych;
    • smak, zapach i kolor zachęcające do pobierania paszy przez zwierzęta.

TYP PRODUKTU:
Nasiona soi kondycjonowane, hydrotermicznie obrabiane, ekspandowane, delikatnie tłoczone i strukturyzowane.
Dziękujemy! Twój formularz kontaktowy został wysłany.
Błąd! Twój formularz nie został wysłany, spróbuj ponownie.
Informacja o plikach cookie na tej witrynie. W celu polepszenia jakości naszej strony używamy plików cookie. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności.
Zgadzam się