FabrykaZUBR » Produkty » Prosoja Fat 34-19
PARAMETRY:


ZAWARTOŚĆ AMINOKWASÓW


















CECHY CHARAKTERYSTYCZNE

 

STRAWNOŚĆ

  • rekordowa strawność białka (średnio 95%) i tłuszczu (średnio 90%) przekłada się na podwyższenie parametrów produkcji i lepsze przyrosty
ENERGETYCZNOŚĆ
  • pełnia naturalnego oleju sojowego, uważanego za jeden z najdoskonalszych olejów w żywieniu zwierząt; olej sojowy stanowi cenne źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych (m.in. kwas linolowy, oleinowy oraz kwas α-linolenowy), flawonoidów, lecytyny, fitosteroli oraz witaminy E, A, D3, K
WITAMINY
  • niezdegradowane podczas obróbki witaminy stymulują wzrost zwierząt
 

JAK PROSOJA FAT 34-19 WPŁYWA NA EKONOMICZNOŚĆ CHOWU:

  • Zdrowe stado – bezpieczny komponent, pozwalający skomponować odpowiednią mieszankę paszową zmniejszają ryzyko upadków i pozwalają na minimalizowanie kosztów leczenia.
  • Poprawa rozrodu u krów mlecznych — uzupełnienie niedoborów energii, co poprawia widoczność rui, zagnieżdżenie się zarodka oraz wspiera rozwój płodu.
  • Szybszy przyrost  większy dobrostan zwierząt to szybsza rotacja stada i możliwość zwiększenia obsady zwierząt na m2; tucz krótszy o ok. 5%.
  • Niższe zużycie paszy o około 3-6% wysoka strawność i brak niewyjadów w karmnikach.
  • Produkt zabezpieczony przed jełczeniem, dzięki dezaktywacji lipaz w toku specjalistycznej obróbki termicznej. Wydłuża to termin przydatności do zużycia.
  • Wygoda stosowania  brak konieczności stosowania dodatku oleju roślinnego.
POZOSTAŁE CECHY PRODUKTU:
  • Konsystencja jednolita, bez grudek, nie rozwarstwia się.
  • Zapach przyjemny, naturalny, intensywny substancje zapachowe niezdegradowane w procesie technologicznym.
  • Kolor jest złotawo-żółty  dzięki zachowaniu naturalnych barwników (delikatna obróbka, bez chemii).
  • Wysoka smakowitość  dzięki rozluźnieniu i otwarciu komórek w łagodnym procesie obróbki trójstopniowej. Gorzki smak zostaje usunięty razem z substancjami antyżywieniowymi.

DAWKOWANIE:






Prosoja Fat 34-19 to białkowo-energetyczny komponent paszowy. Wyróżnikami podstawowymi są: wysoki poziom białka strawnego i wysoki poziom oleju (aż 19%). Do dawki pokarmowej wnosimy pełną pulę oleju. Oprócz Prosoi Fat 34-19 wymagane jest uzupełnienie puli białka innym komponentem wysokobiałkowym.

Dziękujemy! Twój formularz kontaktowy został wysłany.
Błąd! Twój formularz nie został wysłany, spróbuj ponownie.
Informacja o plikach cookie na tej witrynie. W celu polepszenia jakości naszej strony używamy plików cookie. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności.
Zgadzam się