Lepsza wersja dobrego
Prosoja Standard 42-6 (42% białka, 6% tłuszczu) to innowacyjny komponent paszowy NON GMO uzyskany z nasion soi, pochodzących z europejskich pól. Optymalny skład sprawia, że ten produkty można z łatwością wkomponować w dawki wszystkich zwierząt gospodarskich, szczególnie bydła, drobiu, trzody. Od standardowych komponentów białkowych dostępnych na rynku, Prosoja Standard 42-6 różni się tym, że dostarcza więcej energii. Produkcja tego komponentu paszowego polega na poddaniu nasion soi kilkuetapowej obróbce — termicznej, ciśnieniowej i mechanicznej. Dzięki delikatnemu traktowaniu surowca komponent paszowy Prosoja Standard 42-6 wyróżnia się rekordową strawnością, minimalizacją składników pokarmowych oraz wysoką smakowitością.
Zawartość aminokwasów:
Cechy charakterystyczne produktu:
UNIWERSALNA
- przeznaczona do żywienia wszystkich grup zwierząt gospodarskich
- o wysokiej zawartości cennego białka sojowego
- wysoki PROFAT – 48% (białko: 42%, tłuszcz: 6%)
- pożądany skład aminokwasowy
EUROPEJSKA
- wyprodukowana z nasion soi NON GMO pochodzenia europejskiego
- produkowana w systemie zapewniającym stałe dostawy
- umożliwiająca rozwój rodzimego rynku
- wyprodukowana w wyniku najnowszych technologii
ORYGINALNA
- wyprodukowana bez użycia rozpuszczalników chemicznych
- zawierająca korzystny skład kwasów tłuszczowych, aktywne witaminy
- wyróżniająca się unikalną na rynku, jednolitą strukturą
- charakteryzująca się wyższym poziomem energii niż standardowe komponenty białkowe
Korzyści z zastosowania:
- w żywieniu bydła – niweluje niedobory składników odżywczych w paszach gospodarskich, bilansuje zapotrzebowanie pokarmowe, zwiększa w bezpieczny sposób możliwości produkcyjne
- w żywieniu drobiu – wpływa na wysokie przyrosty/nieśność oraz mniejsze zużycie paszy
- w żywieniu trzody – wygodne przygotowanie paszy i wysoka zdrowotność stada
Pozostałe cechy produktu:
• Naturalne barwniki – na żadnym etapie produkcji w technologii ZUBR nie stosuje się rozpuszczalników chemicznych, co sprawia, że komponent paszowy ma naturalny, intensywnie żółty kolor
• Nęcący zwierzęta zapach – delikatna obróbka nasion soi nie degraduje substancji zapachowych
• Wysoka smakowitość – komponent paszowy ma słodki smak; proces technologiczny nie degraduje substancji smakowych
• Jednolita struktura – produkt wyróżnia się jednolitą strukturą (bez zbryleń i grudek), dzięki zastosowaniu podczas obróbki strukturyzatora; znacznie ułatwia to mieszanie z innymi składnikami paszy
Dawkowanie:
bydło: 1-4 kg/szt./dzień
brojlery: 15-25%
nioski: 15-20%
trzoda chlewna: 10-12%